VIDEO KONKURS: Telenor Samit mladih za kreatore najboljih ideja

Ovaj mjesec imate priliku da se prijavite za takmičenje koje će biti “potkovano” i dobrom nagradom, pa vas obavještavamo šta je u pitanju. Telenor grupa uvodi novu globalnu inicijativu – Samit mladih, koji će biti održan od 9. do 11. decembra u Oslu, a zahvaljujući Telenoru Crna Gora dva predstavnika naše zemlje imaće priliku da učestvuju na ovom jedinstvenom skupu razmjene ideja. Pogledajte šta je u pitanju i ukoliko ste zainteresovani ne propuštite ovu priliku! 🙂

Fotografija 5

Kompanija Telenor pozvala je mlade da se prijave na konkurs sa idejom o doprinosu tehnologija društvenom razvoju i izbore se da budu predstavnici Crne Gore na Telenor Samitu mladih, koji će u decembru biti održan u Oslu. Samit mladih je nova globalna inicijativa Telenor grupe, a zamišljen je kao mjesto za razmjenu mišljenja o načinima na koje mobilne komunikacije Internet podstiču rast i mijenjaju društvo.

Fotografija 3

 U takmičenju mogu da učestvuju svi mladi između 18 i 25 godina, koji do 30. septembra treba da pošalju video fajl u trajanju do dva minuta, kroz koji će predstaviti način na koji tehnologije doprinose razvoju društva. Petočlani stručni žiri izabraće dva najbolja prijedloga na osnovu inovativnosti rješenja, originalnosti, prezentacije i primjenljivosti ideje.

“Mladi su zagovornici promjena u društvu. U doba mobilnih komunikacija, koje je i doba velikih i brzih promjena, mladi imaju posebnu ulogu i treba im dati priliku da iskažu svoje ideje. Telenor vjeruje u mlade, a želimo da ovaj konkurs pokaže da oni vjeruju u sebe i da su zaista pokretačka snaga društva”, saopštila je na konferenciji za medije povodom predstavljanja projekta PR Telenora, Adrijana Husić.

Izvršni i kreativni direktor kompanije fleka i član žirija Miloš Milošević pozdravio je ovu inicijativu Telenora i pozvao mlade da u što većem broju učestvuju na konkursu. “Ovo je još jedna potvrda da mobilne tehnologije spajaju ljude i pokreću svijet dobrih ideja”.

Menadžer za digitalne komunikacije u agenciji Represent Communications i član žirija Nataša Đurđić ocijenila je da ovakvim projektima mladi postaju proizvođači, a ne samo potrošači ideja. “Preduzetništvo će ih naučiti da ne čekaju poslove, već da ih sami stvaraju, a Internet je glavno polje gdje ljudi sa preduzetničkim duhom mogu da se razvijaju i napreduju”.

Rezultati Samita mladih, koji će biti održan od 9. do 11. decembra u Oslu, biće predstavljeni u Nobelovom centru za mir u formi digitalnog buketa ideja i na Svjetskom kongresu telekomunikacija koji se jednom godišnje održava u Barseloni. Domaćin Samita biće Jon Fredrik Baksas, generalni direktor  Telenor grupe, a inicijativa je pokrenuta u saradnji sa Nobelovim centrom za mir. Ovaj projekat Telenor grupa pokreće na 13 tržišta u regionu Skandinavije, centralne i istočne Evrope i Azije.

 

Author: Vladimir Vulić

Suosnivač Digitalizuj.Me. Nezavisni konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija. Programski direktor konferencije Spark.me. Ima 12 godina iskustva kao predavač Strategijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Podgorica. Govorio je na konferencijama u 20 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Bio je TEDx govornik tri puta. Kad poraste, biće Džedaj učitelj Joda. Njegove supermoći su neiscrpna energija i entuzijazam.

Share This Post On

Vaše mišljenje: