Prijavi se za prvu ljetnju UPSHIFT radionicu!

Laboratorija inovacija za mlade organizuje prvu ljetnju #UPSHIFTme radionicu. UPSHIFT predstavlja intenzivnu, trodnevnu radionicu, na kojoj deset odabranih timova uči kako da, od prepoznatog problema, prođe kroz sve bitne korake koji vode do kreiranja inovativnog rješenja, a sve to uz pomoć mentora. Kombinacijom kreativnog i inovativnog rada, konstantnim učenjem novih stvari, želimo da pomognemo mladima i adolescentima da pruže sopstveni doprinos poboljšanju stanja u lokalnim zajednicama.

Za prvu ljetnju UPSHIFT radionicu, koja će se održati u hotelu Palas, u Petrovcu, od 03. do 05. jula, mogu se prijaviti timovi koji čine od 3 do 5 mladih, od 13 do 19 godina, koji nisu učestvovali na prethodnim UPSHIFT radionicama. Ovog puta prijavljeni mogu biti iz bilo koje crnogorske opštine!

Prevoz i hotelski smještaj biće obezbijeđeni za sve učesnike. Bez brige: sve prijave koje su pristigle prije CoViD-19 situacije, će biti razmotrene. 😊

Kako se prijaviti?

Mladi ljudi i adolescenti, koji imaju između 13 i 19 godina, iz svih crnogorskih opština imaju pravo učešća na prvoj ljetnjoj UPSHIFT radionici. Prijavu za UPSHIFT radionicu možete pronaći na sajtu. Forma je vrlo jednostavna i sastoji se iz sljedećih koraka:

  • Identifikacija prepoznatog problema iz lokalne zajednice;
  • Opis (pojašnjenje) problema kroz kratku, realnu priču iz vaše svakodnevice;
  • Tri uzroka prepoznatog problema.

Rok za prijavu je 21. jun 2020. godine. Ohrabrujemo sve mlade i adolesente da prijave više ideja/problema, pri čemu napominjemo da je za svaki problem neophodno ispuniti posebnu prijavu.

Osam timova koji budu odabrani za učešće na ljetnjoj UPSHIFT radionici, imaće priliku da, zajedno sa dodijeljenim mentorom, prođu postupno sve faze u procesu rješavanja problema. Osim novih poznanstava i druženja, naučiće mnogo o planiranju projekata, metodologijama koje se tiču analiziranja problema, budžetiranja, održivosti projekta itd. Poslednjeg dana radionice, svaki od timova će imati priliku da rješenje do kog su došli prezentuje pred žirijem. Žiri će odabrati 5 rješenja za koja smatra da najbolje rješavaju dati problem i da su pogodna za realizaciju, i dodijeliti im grant u iznosu od 2,000 EUR za implementaciju.

Author: Anastasija Bojić

Share This Post On

Vaše mišljenje: