„Prilike“ – Mia Karović na praktičnoj obuci u Montenegro Space Research

Mia Karović, učenica Gimnazija “Stojan Cerović” obavila je praktičnu obuku u okviru programa “Prilike”. Oblast koja je interesovala je astronomija. Nakon obavljene obuke prenosimo njene utiske.

Bilo je jako interesantno, naučila sam i više nego što sam očekivala. Nikola me je upoznao sa svojim poslom i pokazao kako izgleda život direktora. Shvatila sam da sam imala potpuno pogrešnu predstavu o tom zvanju mislivši da je u pitanju samo gomila papira i sjedenje u kancelariji. Nasuprot tome, pokazao mi je na kakvom projektu radi. Objasnio mi je da planiraju da lansiraju prvi crnogorski satelit, šta sve treba da bi se on napravio i kakvi uslovi su najpovoljniji. Pored toga malo me je uveo i u svijet robotike i pokazako kako fukcionišu neki od njegovih robota. Drago mi je što sam se vratila kuci sa mnogo novog znanja i motivacije da možda i ja jednog dana učestvujem a možda i vodim slične projekte.

Ako ti se dopalo njeno iskustvo prijavi se i ti za tvoju jednodnevnu praksu u okviru programa „Prilike“.

O programu

Nevladino udruženje „Digitalizuj.Me“ implementira program Prilike uz podršku UNICEF u Crnoj Gori i finansijsku podršku Fondacije TUI Care. Program ima za cilj da omogući adolescentima u Crnoj Gori, učešće na praktičnoj obuci, kako bi saznali više o potencijalnim mogućnostima za razvojem karijere i uspješno se pripremili za tržište rada.

Nevladino udruženje Digitalizuj.Me, zajedno sa kompanijom ili organizacijom civilnog društva u kojoj će se odvijati tvoja praktična obuka, omogućiće bezbjedno okruženje uz poštovanje svih aktivnih epidemioloških mjera.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: