Uredite svoj prostor uz pomoć besplatne mobilne aplikacije

Nedostatak prirodne svjetlosti može bitno uticati na konačan estetski dojam svakog enterijera. Dobro osvjetljenje učiniće enterijer atraktivnijim, a ponekad i prostranijim nego što zapravo jeste. Opšte je poznato kakav uticaj dnevno svijetlo ima na zdravlje – na prirodan način kontroliše bakterije i viruse, a čak 90% potrebne količinevitamina D dobijamo od sunčeve svjetlosti.

Zaposleni koji rade u kancelariji ili dugo borave u zatvorenom prostoru, provode osam ili više sati svakog dana van domašaja sunčeve svjetlosti. Studija sa Univerziteta Alberta u Kanadi pokazala je da 91% zaposlenih koji svoje radno vrijeme provode u kancelariji ne dobijaju dovoljno vitamina D. Vitamin D smanjuje rizik od mnogih bolesti, a samo jedna od posljedica nedostatka ovog vitamina je sklonost depresiji i promjenama raspoloženja.

Iz tog razloga, kompanija VELUX je napravila novu mobilnu aplikaciju, MyDayLight, koja će vam pomoći pri uređenju prostora sa kosinama ili prostorima u potkrovlju. Aplikacija je potpuno besplatna i dostupna je i za korisnike iPhone (na App Storeu) i Android telefona (na Google Playu). Nismo mogli da odolimo pa smo aplikaciju testirali, a utiske pročitajte u nastavku teksta.

MyDayLight je prva aplikacija na našem tržištu uz pomoć koje možete urediti prostor mijenjajući nivo osvjetljenja. Aplikacija vas upoznaje sa mogućnostima vašeg prostora, a dnevnu svjetlost čini „opipljivom“, pružajući vam slobodu eksperimentisanja i boljeg razumijevanja prostora u kojem boravite.

Bilo da ste korisnik iOSa ili Androida, aplikaciju možete besplatno preuzeti na svoj uređaj i, nakon jednostavne instalacije, započeti kreiranje profila, a zatim i svog prvog virtuelnog projekta. Koraci kroz koje ćete proći su konfiguracija prostora koji želite da analizirate kroz podešavanja koja obuhvataju:

  • površina i oblik poda;
  • tip krova (jedna ili dvije kosine);
  • visina i nagib plafona;

  • broj i veličina prozora;
  • lokacija (možete podesiti i godišnje doba i doba dana);

  • enterijer (odabir podnih i zidnih obloga) i namještaj (u zavisnosti od tipa prostorije – dnevni boravak, spavaća soba, kancelarija, kupatilo, dječija soba…).

Nakon nekoliko minuta, vaša simulacija (render) će biti spremna i prostor možete sagledati na telefonu u 360°, ali i u virtuelnoj realnosti (VR) koristeći telefon i naočare za virtuelnu realnost. Zabavite se kroz analizu prostora mijenjajući nivoe osvjetljenja dodavanjem i isprobavanjem različitih veličina prozora, dok ne dođete do savršene kombinacije.

VR kartonske naočare možete dobiti potpuno besplatno popunjavanjem forme na ovom linku! 🙂

Aplikacija je napravljena tako da korisnicima omogući da premoste jaz između sopstvenih ideja i njihove realizacije, nudeći vam priliku da eksperimentišete sa različitim verzijama rekonstrukcije prostora bilo kada i bilo gdje.

Ako vam sve ovo zvuči komplikovano, varate se. Korisnički interfejs je veoma jednostavan, dizajn je vizuelno atraktivan i aplikacija je prilagođena svima. Ne morate imati apsolutno nikakvo predznanje i iskustvo sa sličnim aplikacijama da bi mogli da kreirate simulaciju prostora koji želite da osvježite.

Više od 75 godina VELUX Grupa stvara bolje uslove stanovanja za ljude širom svijeta. Njihovi proizvodi pomažu pri kreiranju svijetlog, zdravog i energetski efikasnog životnog okruženja. VELUX Grupa trenutno posluje u više od 40 zemalja – ponuda obuhvata krovne prozore, modularne prozore, kao i niz ukrasnih elemenata kao što su roletne, inastalaciona rješenja i daljinske kontrole.

Više o kompaniji VELUX i aplikaciji saznajte ovdje.

 

 

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: