CoronaThon: Još danas otvorene prijave za prvi crnogorski onlajn hakaton

Imaš ideju? Možeš da okupiš ekipu? Iskoristi ovaj ponedjeljak da se prijaviš za prvi onlajn hakaton i pomogneš Crnoj Gori u borbi protiv pandemije virusa korona. CoronaThon.me je otvoren za sve, a rok za prijavu timova i predloženih rješenja ističe večeras, u minut do ponoći (ponedeljak, 20. april do 23:59)!

Coronathon.me organizuju Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Ministarstvo nauke i Ministarstvo kulture u partnerstvu sa udruženjima DevClub, Digitalizuj.Me, kompanijom AlicornNaučno-tehnološkim parkom, Investiciono-preduzentničkim centrom Tehnopolis i Mtel digitalnom fabrikom. Medijski partneri događaja su RTCG, Televizija Vijesti, ND Vijesti, portal Analitika i CDM.

Za takmičenje se mogu prijaviti svi punoljetni pojedinci popunjavanjem forme na sajtu, a najmanje jedan član tima mora biti državljanin/osoba sa stalnim prebivalištem u Crnoj Gori. Svi zainteresovani takmičari mogu da pristupe Slack platformi gdje će u direktnoj komunikaciji sa organizatorima i mentorima imati priliku da riješe sve eventualne nedoumice. Ako vam je potrebna insipiracija, preporučujemo da pročitate ovaj blog gdje su objedinjeni svi problemi koje je uočila i poslala zajednica tokom prethodnog perioda.

Stručni žiri odabraće 15 najboljih ideja i timova koji će učestvovati u finalnom takmičenju, a ključni kriterijumi su: održivost, mogućnost replikacije rješenja, uticaj, izvodljivost, vremenski rok i inovativnost. Tokom predstojećeg vikenda, od 24. do 26. aprila, finalisti će imati podršku mentora u razradi rješenja za prepoznate izazove. U fokusu su tri prioritetne oblasti: zaštita života i javnog zdravlja, ubrzanje oporavka i obezbjeđivanje održive budućnosti, a sve ideje treba da budu usmjerene na očuvanje ljudskih prava i zaštitu ranjivih grupa.

Finale ćete moći da pratite putem lajvstrima, 26. aprila – kada će timovi predstaviti rješenja i biti proglašeni pobjednici. Za nagradni fond, izdvojeno je 13.000 eura. Najbolji tim će osvojiti nagradu od 5.000 eura, drugoplasirani 3.000 i trećeplasirani 2.000, a tri dodatne nagrade iznosiće po 1.000 eura. Biće im na raspolaganju i podrška organizatora u cilju brže realizacije i implementacije.

Za više informacija o hakatonu, kao i pravilima učešća, posjetite zvanični sajt. Za sva dodatna pitanja zainteresovani mogu kontaktirati organizatore putem društvenih mreža: FacebookTwitterInstagram.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: