Otvoreni poziv za učesnike Storyhack radionice

British Council vas poziva da budete dio PlayUK, edukativnog programa o novim digitalnim medijima, koji će se održati u Filmskom centru (sa sjedištem u novoj zgradi Muzičkog centra) u Podgorici od 30. septembra do 4. oktobra. Ovo izdanje PlayUK-a će obuhvatiti brojne uzbudljive programske segmente koji predstavljaju nove digitalne proizvode iz Velike Britanije. Ako ste uključeni u kreativne industrije, od stvaranja filmova i razvoja mobilnih aplikacija do programiranja i IT-a, i ako tečno poznajete engleski jezik, prijavite se sada kako biste imali priliku da proširite svoje znanje radeći zajedno sa stručnjacima iz Velike Britanije.

Dvadeset najuspješnijih kandidata će imati priliku da učestvuju u petodnevnoj Storyhack radionici. Radionica će umjetnicima pružiti znanje, vještine i alate kako bi na fundamentalan i transformativan način počeli koristiti novu tehnologiju i interaktivnost u svom radu. Kreativci moraju ići dalje kako bi privukli novu publiku i ispunili očekivanja. Ova intenzivna radionica dizajnirana je za one koji rade na čitavom spektru platformi – muzika, pozorište, kino, vizuelna umjetnost i performans. Ona će podržati umjetnike u postizanju savremenih očekivanja za “immersion”, interaktivnost i smisleni angažman u kulturi.

PlayUK je umjetnička platforma Zapadnog Balkana koja ima za cilj da podrži i razvije audio-vizuelni sektor u regiji. Kroz stvaranje veza između profesionalaca iz Velike Britanije i zemalja Zapadnog Balkana, ova platforma podržava prenos znanja i vještina u oblastima virtuelne stvarnosti, proširene stvarnosti, vizuelnih efekata i animacija, stvarajući jedinstven most između kreativaca i ICT sektora.

PROCES DONOŠENJA ODLUKE

Uspješni kandidati će biti obaviješteni e-mailom do petka, 27. septembra. British Council će osigurati ručak i piće za vrijeme trajanja radionice. Više informacija o Storyhack radionici, kao i prijavni formular možete naći na linkuPrijave su otvorene do 24. septembra do 17.00h. 

Za više informacija kontaktirajte [email protected].

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: