Digitalizuj.Me vol. 54 – “Važnost ranog STEM obrazovanja: projekat BBC Micro:bita u osnovnim školama u Velikoj Britaniji”

Nevladino udruženje Digitalizuj.Me organizuje 54. po redu Digitalizuj.Me događaj u saradnji sa British Council Montenegro, koji će se održati u ponedjeljak, 11. marta, sa početkom u 19h, u Podgorici, u prostorijama Omladinskog centra (Trg Nikole Kovačevića 13, „Žuta zgrada“ u Bloku 5). U pitanju je predavanje pod naslovom „Važnost ranog STEM obrazovanja: projekat BBC Micro:bita u osnovnim školama u Velikoj Britaniji“, a predavačica je Keris Grifits (Cerys Griffiths), kreativna direktorica BBC Learning-a.

Grifitsova je odgovorna za upravljanje svim obrazovnim kampanjama koje su realizovane za BBC Learning, uključujući i micro:bit projekat, koji je omogućio da milion učenika u Ujedinjenom Kraljevstvu dobije pristup malim računarima koji se mogu kodirati. Gošća će predstaviti aktivnosti BBC-a  na polju razvoja obrazovanja, istraživanja i inovacija, sa osvrtom na kreiranje micro:bita i njegovog integrisanja u obrazovni sistem u Britaniji, a zatim i širom svijeta.

Grifitsova je kreativna direktorica odjeljenja BBC Learning koje želi da kroz svoje obrazovne projekte i kampanje transformiše živote ljudi i zadovolji njihove kulturne, društvene i obrazovne potrebe. Grifitsova je bila zadužena za kreiranje i realizaciju micro:bit kampanje u Velikoj Britaniji 2016, kada je milion ovih mikro računara distribuirano svim osnovnim školama u Velikoj Britaniji. BBC Learning je takođe kreirao  veb sajt „Bitesize“, koji predstavlja resurs podrške djeci u osnovnim i srednjim školama, kako bi dostigli obrazovne standarde. Grifitsova je odgovorna za sve kampanje BBC Learning-a i glavna je urednica svih BBC-jevih inicijativa vezanih za jačanje jezičke i komunikacione pismenosti. Grifitsova ima dugogodišnje iskustvo kao novinar a radila je kao urednik informativnog programa za BBC i ITV.

Predavanje je na engleskom jeziku, a prevod nije obezbijeđen. Kao i svi Digitalizuj.Me događaji, i ovaj događaj je besplatan, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno prijaviti učešće popunjavanjem formulara ispod:

 

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: