Digitalizuj.Me vol. 52 – “Kako voditi kompaniju iz Land Rover Defendera”

NVO Digitalizuj.Me organizuje 52. po redu Digitalizuj.Me događaj, koji će se održati u petak, 19. oktobra, sa početkom u 20h, u Podgorici, u prostorijama Omladinskog centra (Trg Nikole Kovačevića 13, „Žuta zgrada“ u Bloku 5). U pitanju je predavanje pod naslovom “Kako voditi kompaniju iz Land Rover Defendera”, a predavač je Fabian Dittrich, osnivač projekta StartupDiaries.org, neumorni putnik i zaljubljenik u tehnologiju.

Fabian Dittrich osnovao je projekt StartupDiaries.org koji prati kompanije širom Južne Amerike u potrazi za ljudima koji redefinišu poslovanje u 21. vijeku. Nakon što je živio u Njemačkoj, Čileu, Španiji i Engleskoj, radio u velikim IT kompanijama poput Zendesk, Dittrich je odlučio da nastavi svoj san o radu bez rasporeda i fiksnih lokacija. Osnovao je Helpando.it i stavio svoju ideju „nomadske kompanije” na probu. Gdje god da je bio parkiran, iz svog Land Rovera, Dittrich je istraživao ideje koje oblikuju mijenjanje kulture rada. Tokom 2014. i 2015. godine, snimajući web seriju pod nazivom StartupDiaries.org, Dittrich je putovao Južnom Amerikom u svom Land Roveru, radeći intervjue sa vodećim preduzetnicima, noseći se s slabim Wi-Fi mrežama i problema s automobilima, a sve to za potrebu kreativnosti i inovacija.

Kroz gotovo dvije godine upravljanja svojom kompanijom dok putuje cijelim svijetom, morao je svladati alate i trikove koji su mu potrebni za stvaranje. Na ovom predavanju naučićete praktične vještine za efikasniji rad i upravljanje vremenom i otkriti koji alati su omogućili Fabianu Dittrichu kompresiju osmočasovnog radnog dana u samo tri dana. Dittrich će podijeliti ideje o korištenju pravih alata, redefinisanju vašeg mišljenja o radu, kako putovanje može podstaknuti kreativno rješavanje problema i još mnogo toga.

Predavanje je na engleskom jeziku, a prevod nije obezbijeđen. Kao i svi Digitalizuj.Me događaji, i ovaj događaj je besplatan, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno prijaviti se za učešće popunjavanjem formulara ispod:

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: