Infografik: Content marketing u 2015. godini

Padom upotrebe tradicionalnih metoda u oglašavanju, organizacije traže nove načine da se povežu sa potrošačima. Content marketing predstavlja jedan od najboljih novih metoda za ostvarivanje ciljeva u oglašavanju. Objavljujući kvalitetan sadržaj koji čitaoci smatraju vrijednim, koji govori dosta toga o brendu ili koji povezuje korisnike kroz konverzaciju o značajnim temama, brendovi su u prilici da uđu u interakciju i inspirišu potrošače na lojalnost. Međutim, tržište je poprilično popunjeno. Broj onih koji dijele sadržaj se povećava, a nerijetko se dešava da se moraju takmičiti i sa tradicionalnim izdavačima i medijima.

Pa kako onda ostati relevantan, interesantan i konkurentan na tržištu? Ovaj infografik Smart Insightsa i JBH kombinuje statistiku industrije sa savjetima kako na najbolji način upravljati ovim kanalom oglašavanja. Infografik daje primat content marketingu u odnosu na ostale trendove iz sfere digitalnog marketinga, i pokazuje da je ovaj vid marketinga komercionalno puno značajniji od opcija kao što su marketing na društvenim mrežama ili oglašavanje na portalima.

Međutim, brendovi i dalje traže način kako da izmjere efikasnost sadržaja. Drugi ključni izazov je osigurati da je sadržaj koji se kreira stvarno privlačan za korisnike. Jedan od načina da se pozabave ovim, u cilju da razumiju što su stvarne potrebe kupaca i koje su njihove “bolne tačke”, mogao bi da uska specifikacija ciljne grupe koju žele da targetiraju svojim marketingom. Takođe postoje razni instrumenti za analizu koji mogu da pomognu kada su u pitanju brojke, dok urednički kalendari mogu pomoći u održavanju nadzora koji ističe relevantne teme ili razgovore u određenom vremenu.

Infographic-Content-Marketing-2015

Preuzeto sa: www.digitalpulse.pwc.com.au

Author: Danica Čelebić

Studentkinja Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i alumna La Sapienza rimskog univerziteta. Adventure seeker! :D Uživa u izazovima i voli da bude izvan svoje komfort zone. Na listu stvari koje voli dodaje i putovanja, upoznavanje novih ljudi i kultura, probanje nekih novih stvari.. ;)

Share This Post On

Vaše mišljenje: