Moskovski internacionalni forum za inovativni razvoj – “Otvorene inovacije”

Svi oni koji vjeruju da u ovom vremenu nevjerovatnih promjena, izuma i dostignuća, mogu da kreiraju i ponude tržištu nešto sasvim novo, imaju šansu da testiraju svoju ideju, i eventualno je predstave, na sjajnom događaju za razvoj i inovacije koji se održava od 13. do 16. oktobra u Rusiji.

Naime, u okviru programa za mlade Otvorene inovacije formira se internacionalna grupa “100 inovatora”.

Kako projekat funkcioniše? Svake godine se bira 100 inovativnih projekata koji obećavaju, iz Rusije i ostalih zemalja. Ono što čini projekat odličnom prilikom je šansa da prezentujete ideju investitorima kao i šansa da se konsultujete sa vodećim ekpertima u high-tech sferi. Da upoznate predstavnike institucija za razvoj i investicionih fondova. Takođe, mladim inovatorima je od velike pomoći sama prilika dijeljenja iskustva sa kolegama iz inostranstva, razmjena ideja u društvu i učestvovanje u specijalnim događajima programa foruma Otvorene inovacije.

Moscow Open Innovation Forum 2013 opens for business

Događaj se održava u Technopolis Moskva, novom centru inovativne industrije u Rusiji, u organizaciji vodećih ruskih institucija za razvoj uz pomoć Vladinih organa. Sam forum Otvorene inovacije je posvećen tehnologijama u razvoju i budućim inovacionim tokovima, kao i globalnom saradnjom. Iskustvo koje je dragocjeno kako novim, tako i uspješnim preduzetnicima iz oblasti inovacija. Privilegija da budete u društvu izabrane grupe ljudi, koji dijele vašu strast prema inovacijama, ljudi sa idejama, sa vizijom.

Da biste bili dio projekta potrebno je da ispunjavate nekoliko uslova:
– Strarosna dob: do 35 godina
– Znanje engleskog jezika: Srednji ili viši nivo
– Imati inovativni projekat koji ispunjava kriterijume.

A kriterijumi procjene samog projekta su sledeći:
– Projekat je namijenjen kreiranju jedinstvenog, bez anolognog na tržištu, proizvoda ili odgovarajućeg unapređenja postojećeg proizvoda.
– Projekat treba biti u pripremnoj ili kasnijoj fazi razvoja.
– Ciljna grupa korisnika i kupaca mora biti određena, što pomaže u određivanju potencijalnog obima tržišta ili tržišnog segmenta, i pozitivne razvojne dinamike.
– Potrebno je imati strategiju zaštite projekta od kopiranja od strane konkurencije (uključujući zaštitu intelektualne svojine: patenti, registracija zaštitnog znaka i slično).
– Formiran projektni tim sa timskim liderom. Uz to, autor i menadžeri treba da imaju dovoljno iskustva i znanja o tehnologiji koja je u osnovi projekta.
– Postojanje interesa za saradnju sa ruskim institutima za razvoj, ili orijentacija na rusko tržište.

Za grupe odabranih projekata smještaj, hrana i učešće u događajima Foruma su obezbijeđeni od strane organizatora, dok troškove prevoza učesnici sami plaćaju.

Dakle, za vas koji imate ideju, koji vjerujete da vaša ideja vrijedi, da može naći put na međunarodnom tržištu, nudi se sjajna prilika da to i ostvarite. Osim toga, bilo bi sjajno da i mi imamo predstavnika na ovakvom događaju!

Registracije za internacionalnu grupu “100 inovatora” su otvorene do 15. Jula 2014.
Za više informacija kontaktirajte:

Inna Mylnikova [email protected]
Anastasia Bestuzheva [email protected]

Author: Jelena Lakicevic

:)

Share This Post On

Vaše mišljenje: