Pivara “Trebjesa” i prijatelji na djelu pokazali humanost

Nikakav sam igrač pikada (i žao mi je što ne osvojih ulaznice za fudbalsku utakmicu Crna Gora – Engleska) 🙂 ali moram priznati da je pikado turnir kojeg je Pivara “Trebjesa” organizovala u petak, 15. marta, bio više nego zabavan – igra, hrana, dobro društvo – svi uslovi za dobru žurku su ispunjeni. A i vidjeh koga treba malo pogurati da ozbiljnije tvituje. 🙂

pivara-430-170

Srđan Vukčević je još jednom dokazao da vrijedi raditi na sebi – njegovi  “dvočasovni pikado treninzi” donijeli su mu glavnu nagradu turnira – vikend u Hotelu “Splendid” u Bečićima za dvije osobe. Istu nagradu, osvojio je njegov partner u igri – Božo Bulatović. Veći dio ekipe bijaše saglasan da su ulaznice za fudbal 26. marta, koje su osvojili drugoplasirani i trećeplasirani timovi, vrijednije nagrade od “nekakvog” vikenda u “Splendidu”. 😉 Ali o ukusima (i željama) ne vrijedi…

Nikšićka pivara je te večeri organizovala i nadmetanje za predstavnike različitih sfera javnog života, koji su se borili za osvajanje donacije za Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG). Pikado je u petak zaista imao posebnu draž, jer je svaki osvojeni poen značio euro više za UMHCG.

U akciji “Igrali smo za vas”, muzičari Anita Popović, Ivana Popović Martinović, Nina Žižić, Božo Bulatović, Dragan Lučić i filmski reditelj Andro Martinović osvojili su ukupno 4.160 eura, koje će Udruženje iskoristiti za adaptiranje vozila za prevoz osoba sa invaliditetom.

pivara-donacija

“Željeli smo da poklonima obradujemo one kojima naš mali znak pažnje znači mnogo – naše prijatelje iz Udruženja mladih sa hendikepom”, saopštila je menadžer korporativnih komunikacija u Pivari, Natalija Milić.

No, da se vratim tvitovanju. Pivara “Trebjesa”, domaćin turnira, prva zaslužuje kritiku – na Twitteru su se prvi i posljednji put oglasili 11. februara 2012. godine – “Evo i nas na Twitteru 🙂 Tu je i način da vas animiramo…” i link prema njihovoj Facebook stranici, koja je jedna od najbolje vođenih i najposjećenijih u Crnoj Gori. Znam da je nalog @niksicko1896 više puta tokom večeri pomenut u tvitovima (rijetkih koji su tvitovali) te večeri – ali niko iz Pivare još nije reagovao na to. Nijedan RT. Nijedan Favorite. Nijedan novi tvit od onog 11. februara. Nisu iskoristili ovaj special hashtag #NkTamnoPikado.

pivara-twitter

Baš kad sam, sjutradan, pošto se desio turnir, razmišljala o tome kako ni UMHCG ne koristi Twitter nalog kako treba – ispravili su grešku. Nisu tvitovali sa lica mjesta, ali su sjutradan sa svojim pratiocima podijelili tvitove drugih u kojima se pominju.

Da se razumijemo – nije tvitovanje najvažnija stvar na svijetu. Ipak, nekako očekujem da na Twitteru u trenutku kada se nešto dešava, aktivni budu oni koji su glavni akteri događaja. I pritom su prethodno odlučili da budu dio Twitter zajednice.

Sad mi je pametnije da se bacim na trening – valja mi pobijediti tim Vukčević-Bulatović na nekom budućem turniru. 😉

Autor: Damira Kalač, http://kalac.me

 

Author: Vladimir Vulić

Suosnivač Digitalizuj.Me. Nezavisni konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija. Programski direktor konferencije Spark.me. Ima 12 godina iskustva kao predavač Strategijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Podgorica. Govorio je na konferencijama u 20 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Bio je TEDx govornik tri puta. Kad poraste, biće Džedaj učitelj Joda. Njegove supermoći su neiscrpna energija i entuzijazam.

Share This Post On

Vaše mišljenje: