Ignite Podgorica – Ideje koje će “zapaliti” zajednicu!

Kada bi scena bila vaša na 5 minuta, šta biste rekli?

Imate stav i ideju za koju smatrate da bi trebalo da se čuje?

Znate za problem koji bi trebalo i ostali da znaju?

Imate priču vrijednu pomena?

Imate biznis, ali ne znate kako da ga ostvarite?

Stiže Ignite, da vam to i omogući! 🙂

ignite-podgorica-430-170

Ignite Show predstavlja dio globalnog pokreta u sklopu kojeg se održavaju brze i kratke prezentacije sa ciljem da inspirišu i predstave nove ideje publici u neformalnom okruženju. Ignite je, kao pokret, odnosno događaj, prvi put održan u Sijetlu 2006. godine i od tada je, za veoma kratko vrijeme, postao internacionalni fenomen. Danas se ovaj brz i dinamičan način prezentovanja ideja praktikuje u više od 100 gradova širom svijeta.

Pravila Ignitea su jednostavna:

  • prezentacije traju 5 minuta,
  • svaka prezentacija ima 20 PowerPoint slajdova,
  • slajdovi se automatski smjenjuju na 15 sekundi,
  • izlagač nema kontrolu nad mijenjanjem slajdova.

Svako ima pravo da se prijavi kao učesnik Ignitea, a izbor tema je slobodan.

Ovo je prvi zvanični Ignite Show u Crnoj Gori, a organizatori Ivan Blažević i Dino Rastoder kažu da žele da ovo pretvore u redovan događaj i da okupe što više ljudi iz Crne Gore sa novim idejama i projektima koji motivišu. Uz podršku Rektorata Univerziteta Crne Gore prvi Ignite u Podgorici održaće se u sali Rektorata i to u srijedu, 3. aprila sa početkom u 19h.

Kako se prijaviti?

ignite-ideaVrlo jednostavno – prijavite se na konkurs! Potrebno je, u par rečenica, što kraće i efikasnije opisati temu koju biste izlagali.

Biraće se najboljih 8 do 10 prijavljenih prezentacija, a ne postoje ograničenja u vezi sa temom. Bilo da se radi o aktivizmu, društveno korisnim akcijama, kulturi, sportu, internetu, muzici, novim idejama koje treba podržati ili problemima za koje želite da nađete rješenje. Na vama je da iskoristite 5 minuta na najbolji mogući način, da budete interesantni drugima i najvažnije, da se – dobro zabavite. Prijave možete slati na [email protected]

Ignite Podgorica čeka vaše ideje!

Takođe, Ignite Podgorica poziva sve blogere i novinare koji žele da isprate ovaj događaj da se pridruže, a svoje mjesto u prvim redovima mogu da rezervišu putem mejla na [email protected]

Pratite Ignite Podgorica na Tviteru na @IgnitePodgorica, hashtag #IgnitePG.

I zapamtite – sve počinje od ideje!

U nastavku možete pogledati neke od najinteresantnijih prezentacija koje su se održale širom planete, u nadi da će vas inspirisati i ohrabriti da se prijavite.

 

 

 

Author: Vladimir Vulić

Suosnivač Digitalizuj.Me. Nezavisni konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija. Programski direktor konferencije Spark.me. Ima 12 godina iskustva kao predavač Strategijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Podgorica. Govorio je na konferencijama u 20 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Bio je TEDx govornik tri puta. Kad poraste, biće Džedaj učitelj Joda. Njegove supermoći su neiscrpna energija i entuzijazam.

Share This Post On

Vaše mišljenje: