Foursquare za razvoj sjevera Crne Gore – rezultati glasanja

Naš poziv da učestvujete u odlučivanju o turističkim rutama sjevera Crne Gore koje bi trebalo predstaviti na Foursquareu dao je rezultat – više od 500 ljubitelja prirode i modernih tehnologija odazvalo se i time nam pomoglo da odredimo kojim aspektima turističke ponude sjevera Crne Gore treba da posvetimo najviše pažnje.

Posebno dragocjenim smatramo to što su se u akciju uključili mladi ljudi koji žive na sjeveru Crne Gore koji su nam saopštili svoje ideje i ponudili pomoć u realizaciji projekta; značajnu podršku dobili smo i od stručnjaka iz oblasti istorije, arhitekture, geografije i biologije, i aktivisti NVO sektora koji će svojim savjetima projekat „Foursquare for Development“ učiniti još kvalitetnijim. Saznali smo i mišljenja turista koji su već imali priliku da posjete Crnu Goru i koji su nam kazali šta bi smatrali najkorisnijim i najzanimljivijim i o čemu bi voljeli da saznaju više kada ponovo dodju. 

Još jedna značajna smjernica koju smo dobili odnosi se na sadržaj Foursquare ruta: predložili ste da spojimo neke od tema koje smo u anketi razdvojili kako bi rutu učinili što potpunijom. Uzimajući sve to u obzir, evo krajnjeg ishoda glasanja:

  1. Planinska jezera
  2. Srednji vijek – ova tema obuhvataće srednjevjekovne gradove, crkve i manastire, kao i srednjevjekovne nadgrobne spomenike, stećke
  3. Eko sela
  4. Nacionalni park Biogradska gora
  5. Šumsko voće i ljekovito bilje

Kako je i tema „Photo Tracking“ dobila veliki broj glasova, odlučili smo da ona bude dio svih izabranih ruta – mapiraćemo one lokacije sa kojih možete fotografisati najljepše predjele.

Sada prelazimo na kreiranje 5 timova – oni će u saradnji sa lokalnim zajednicama početi da rade na razvoju priča koje će biti izgrađene oko tema koje smo izabrali. Medij koji ćemo koristiti da bismo te priče ispričali sada je Foursquare, ali kada projekat bude zaokružen i prepoznat u okvirima lokalnih zajednica, priče se mogu ispričati ponovo i na najrazličitije načine koji će doprinijeti daljem razvoju turizma na sjeveru Crne Gore.

Ukoliko želite da se uključite u realizaciju projekta a još nam to nijeste rekli, javite se – pošaljite poruku u Inbox naše Facebook stranice. Važno je da nam kažete odakle ste, za koju temu ste zainteresovani i da li koristite Smart telefon (to je važno zbog mogućnosti korišćenja Foursquare servisa). Očekujemo vaše poruke!

Author: Sonja

Share This Post On

Vaše mišljenje: