Social Media Day 2012 u Podgorici – Specijalni gost: Ivan Minić

Social Media Day je 2010. godine osmislio i organizovao Mashable, sa idejom da 30. juna na raznim lokacijama i u raznim gradovima širom svijeta okupi ljude i predstavi digitalnu revoluciju koja se dešava baš pred našim očima. Ovaj dan se obilježava tako što se digitalne zajednice okupljaju na tzv. MeetUpovima. Te prve godine je bilo više od 600 Meetupova u 90 zemalja svijeta. Taj broj se duplirao naredne, kada je organizovano više od 1.400 Meetupova – zaista impresivna cifra za poprilično novu inicijativu. Devet gradova i jedna država SAD su proglasili Social Media Day kao službeni praznik.

Ali da ne idemo baš predaleko, bojim se da bi proglašavanje državnog praznika pod nazivom Social Media Day u Crnoj Gori bilo previše ambiciozno – bar za sad. 🙂 Ipak, odlučili smo da ove godine organizujemo i naše okupljanje u Podgorici. Možda datum 30. jun, subota i vremenske prilike ne idu baš u prilog ovom događaju, ali eto, pisaćemo ovima iz Mashable da sledeće godine organizuju Social Media Day na neki kišni jesenji dan, jer je značajni dio crnogorske digitalne zajednice u subotu, 30. juna na moru. 🙂 Ili još bolje, umjesto jesenjeg dana, neka odaberu neki decembarski dan, kad kod nas pada prvi snijeg, kao kad je DigitalizujMe zvanično započeo svoju seriju panela.

Šalu na stranu, sa zadovoljstvom vas obavještavamo da smo za Social Media Day pozvali specijalnog gosta, našeg prijatelja, Ivana Minića, osnivača Burek Foruma, jedne od najpoznatijih digitalnih zajednica u regionu sa 1.400.000 registrovanih članova i preko 10.000.000 komentara, pokretača sajtova i online igara kao što su ConQUIZtador, TotalCar, Veliki Kuvar, CAM i onog zbog čega ga mi najviše volimo i cijenimo, izutetnog popularnog bloga For the Win. 😉 Ivan će nam predstaviti svoju priču.

Osim toga, planirali smo i predstavljanje prvog crnogorskog social media projekta, koji će u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i kompanijom DoMEn, uključiti i tviteraše i foursquaraše koji žele da učestvuju. Ali da ne pričam više o tome. Moramo nešto da sačuvamo i za Social Media Day. Dakle, očekujemo vas!

 

Author: Natasa Djukanovic

Nataša Đukanović je svojom energijom i marketing filozofijom doprinijela razvoju kompanija u tri različite oblasti poslovanja – avioindustriji, bankarstvu i internet biznisu. Aktivno učestvuje na međunarodnim konferencijama koje se bave promocijom, internet start-upovima i upotrebom društvenih medija u poslovne svrhe. Nataša je direktor marketinga u kompaniji DoMEn. Twitter:@natasad

Share This Post On

Vaše mišljenje: