Prijavite se za rad sa mentorima iz oblasti intelektualne svojine

Ukoliko ste malo ili srednje preduzeće sa Zapadnog Balkana, vaša kompanija je inovativna i kreativna, a želite da tokom rasta vašeg preduzeća zaštitite svoje ideje, prijavite se za rad sa mentorima iz oblasti intelektualne svojine.

Program podrške, Evropske Investicione Banke, za nematerijalnu i intelektualnu svojinu u zeljama Zapadnog Balkana je petomjesečna akcija kreirana kako bi se podigla svijest o značaju intelektualne svojine za mala i srednja preduzeća i ponudila podrška odabranim preduzećima iz regiona.

Britanska konsultantska kuća ClearViewIP, koja implementira projekat, odabraće 30 kompanija sa Zapadnog Balkana za prvu fazu rada sa mentorima. Osam malih i srednjih preduzeća dobiće produženo mentorstvo koje uključuje dublju analizu i razvoj strategije za intelektualnu svojinu. Ovo može pomoći vašoj kompaniji da razumije:

  • kako najbolje možete koristiti svoju vrijednu nematerijalnu svojinu;
  • kako osmisliti svoju strategiju;
  • kako identifikovati i reagovati na rizike, kada je intelektualna svojina u pitanju, prilikom internacionalne prodaje proizvoda;
  • kako dobiti uvid u aktivnosti konkurenata;
  • kako zaštititi inovacije.

Ukoliko vam je ovo interesantno prijavite se na sajtu do 10. septembra.

Najčešće postavljana pitanja

Ko treba da se prijavi?

Svi inovativni startapovi, mala i srednja preduzeća sa Zapadnog Balkana.

Koliko košta učešće?

Učešće je potpuno besplatno. Finansirano je od strane EIBa.

Kada će se rad sa mentorima realizovati?

Prva faza će početi sredinom septembra i završiti se do kraja oktobra. Produženo mentorstvo biće gotovo do kraja novembra.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: