Prvi TEDxBudva 14. aprila u Palasu

U hotelu Palas, 14. aprila će se održati prvi TEDxBudva, nezavisno organizovan TED događaj čija je tema “Plug in the future”. Inovacije i ideje koje mijenjaju svijet će biti prikazane kroz životne priče stručnjaka iz raznih oblasti, a ograničen broj karata je u prodaji po promotivnoj cijeni.

Imena pet govornika su već objavljena, a uključuju: Mareka Kubika, nosioca titule “30 under 30” čuvenog magazina Forbes za izuzetan rad u polju skladištenja energije; Natašu Đukanović, predsjednicu Digitalizuj.Me, aktivistikinju i pionira digitalne zajednice Crne Gore; Elmu Hot, čiji je startup beeand.me proglašen za jedan od najboljih u svjetskoj konkurenciji na samitu u Beču, Rubena Vergaru, serijskog preduzetnika koji vodi multimilionske biznise širom Evrope i Tjašu Deu, slovensku YouTube kreatorku koja ima veliki uticaj u sferi tehnologije.

Uskoro će javnost saznati imena ostalih inovatora i vizionara koji će predstaviti svoje ideje vrijedne širenja, po čuvenom sloganu TEDa.

TED (Technology Entertainment Design) je nastao još 1984. godine, a tokom godina je prerastao u najpoznatiju konferenciju na svijetu koja se održava jednom godišnje. Domaćin konferencije u 2018. je Vankuver, a tema je “The Age of Amazement”.

Zbog ogromne popularnosti, kreatori TED platforme su se odlučili na globalni iskorak i od 2009. počeli davati licence za organizovanje TEDx događaja (x- nezavisno organizovan TED događaj koji prati koncept i pravila TED-a). Samo u 2017. godini je organizovano preko 5.000 TEDx događaja, a YouTube kanal TEDx talks bilježi više od 2.2 milijarde pregleda.

Tim ima iskustva u organizaciji događaja ovog tipa, a jedinstveni individualni kvaliteti doprinose harmoniji unutar tima i vrijednosti samog TEDx Budva. Mladi entuzijasti i organizatori koji stoje iza ovog događaja su: Aleksandra Milaković, Nevena Korać, Miloš Joksimović, Boris Bajzek, Danijela Golović i Jovan Radnić.

Plug in the future je tema prvog događaja u Budvi. Želja je da se značaj nauke i tehnologije prikaže kroz govore ljudi koji svojim idejama i radom mijenjaju svijet.

Govori će biti podijeljeni u četiri sesije:

  • Plug in the Innovation
  • Plug in the Lifestyle
  • Plug in the Creativity
  • Plug in the Vision 

TEDx Budva je odličan način da stupite u kontakt sa inspirativnim pojedincima i preduzetnicima na drugačiji i kreativan način, prestavljajući sebe i svoje ideje.

Više informacija o kupovini karata, kao i o detaljima događaja možete pronaći na sajtu događaja.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: