Priključite se humanitarnoj akciji “Podijelimo, jer zajedno možemo više”

Crnogorska digitalna zajednica je već nekoliko puta u praksi pokazala svoju humanost – #HranaUp Podgorica, #HranaUp Budva, #RobaUp… Vrijeme je da se priključimo novoj humanitarnoj akciji, #Podijelimo.

Udruženje Roditelji organizovaće u subotu, 9. marta, od 10h do 22h, humanitarnu akciju “Podijelimo, jer zajedno možemo više”, u šoping centru Delta City Podgorica, u kojoj će prikupljati korišćenu, očuvanu garderobu i obuću za djecu iz porodica lošije materijalne situacije.

RoditeljiMe-Podijelimo

Zainteresovani građani će moći da donesu garderobu i obuću u toku cijelog radnog vremena šoping centra Delta City Podgorica, od 10h do 22h i na taj način pomognu drugim roditeljima i njihovoj djeci. Partneri udruženja Roditelji u ovoj humanitarnoj akciji su Delta City Podgorica i Crveni krst Crne Gore.

Istog dana, 9. marta, u terminu od 9h do 13h, biće otvorene sve opštinske organizacije Crvenog krsta, izuzev u Podgorici, u kojima će građani iz ostalih opština moći da doniraju garderobu i obuću za djecu. Crveni krst se odazvao pozivu udruženja Roditelji da se uključi u ovu humantarnu akciju i njihovoj centrali će biti proslijeđen dio prikupljenih donacija nakon završetka akcije.

Udruženje Roditelji je i prošle godine organizovalo ovu akciju, u toku koje je prikupljena velika količina garderobe i igračaka, a koja je kasnije podijeljena pojedinim centrima za socijalni rad i organizacijama Crvenog krsta. Ove godine Roditelji.me su odlučili da i sami pozovu roditelje i porodice kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna, da im se jave, a na osnovu čega će napraviti spisak koji će imati prioritet u raspodjeli prikupljenog. Na tom spisku biće i porodice kojima udruženje Roditelji pomaže od ranije i koje su se u toku godine same javljale. Svi zainteresovani mogu da se obrate udruženju Roditelji putem telefona +382 67 60 00 87 ili mailom [email protected].

RoditeljiMe-430-170

U sortiranju i pakovanju donirane garderobe i obuće udruženju Roditelji će pomoći članovi Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“. Udruženje poziva i ostale organizacije i pojedince koje žele da se uključe u prikupljanje, ali i sortiranje i pakovanje garderobe i igračaka, da se pridruže.

Author: Vladimir Vulić

Suosnivač Digitalizuj.Me. Nezavisni konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija. Programski direktor konferencije Spark.me. Ima 12 godina iskustva kao predavač Strategijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Podgorica. Govorio je na konferencijama u 20 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Bio je TEDx govornik tri puta. Kad poraste, biće Džedaj učitelj Joda. Njegove supermoći su neiscrpna energija i entuzijazam.

Share This Post On

Vaše mišljenje: