#FudbalUp: Derbi Dahne opravdao očekivanja

Prva, ali svakako ne i poslednja ideja o tviteraškom druženju na sportskim borilištima širom Podgorice, realizovana je u utorak veče, na terenu za mali fudbal poznatom po svojoj egzotičnoj lokaciji, negdje izmedju cetinjskih semafora i republike Zabjelo.

Potekla je od entuziastičnog snoubordera, @iMajer, koji pri započinjanju inicijative za okupljanje fudbalera nije ni sumnjao da će taj epski okršaj biti u rangu sa ekstremnim sportovima kojima se on inače bavi. Pod velom hashtaga #FudbalUp, borba titana okupila je 11 tviteraša koje je Garmin krajnjim naporima doveo na pravo mjesto, simbolično i od milošte nazvano Dahna, kao i matična mu arapska pustinja.

#ekipa fudbalskih magova, predvođena elitnim kadrom Univerziteta Crne Gore u vidu @srdjanvukcevic i @vladodedovic priredila je prije svega međusobno upoznavanje atletskog dijela crnogorske Tviter zajednice (uz nezaobilazne komične momente tipa “Ja sam @kornjacin_vrac”, “Drago mi je, ja sam @SuviKashalj”) kao i sjajno druženje, a tek onda fudbal u svom punom sjaju, neizvjesan i borben do samog kraja.

O kvalitetu nećemo suditi, već to prepuštamo subjektivnoj ocjeni posmatrača i fotoreportera @itanaprljevic, čijim budnim objektivom su uhvaćeni svi važniji detalji ovog svojevrsnog spektakla. Uz nisku temperaturu u balonu i pivske stomake učesnika, vrijedno je napomenuti i da su publiku na ovom događaju činile 100% žene (već spomenuta gospođica @itanaprljevic).

Što se tiče rezultata, bio je na granici između rukometnog i kosarkaškog, uz konstantnu polemiku da li je tri razlike za jednu ili drugu ekipu, ili je mozda čak i neriješeno, što govori u prilog tome da su se učesnici prvenstveno vodili krilaticom da je najvažnije učestvovati. Kako bi rekli ovdašnji doajeni novinarstva – na kraju smo svi bili pobjednici. Takođe, ne možemo a da ne pomenemo potez utakmice – ubojit šut @vladodedovic koji je završio tik ispod prečke, a iznad glave stamenog golmana @marka_dj, koji je time razbio predrasude o tome kako jedan uspješan pravnik i tviteraš ne može ujedno biti i vrsan fudbaler.

Na kraju je zaključeno da je ova ideja uspješno sprovedena u djelo, te je saglasan stav bio da sa njom treba nastaviti. Termin za sada ostaje isti, utorak u 18 časova, a svi ostali tviteraši su pozvani da se sledeći put pridruže i pomognu da #FudbalUp postane tradicija. I usput izgube 50 kalorija.

Autor: Matija Medojević

 

Author: Gostujući bloger

Share This Post On

Vaše mišljenje: