Quantum computing group iz Letonije organizuje trodnevnu radionicu na temu kvantnog programiranja

QLatvia, quantum computing group iz Letonije, organizuje trodnevnu radionicu na temu kvantnog programiranja (Quantum programming workshop) u zemljama istočne Evrope i Balkana. Univerzitet Mediteran je domaćin u okviru posjete Crnoj Gori. Radionica će se održati u periodu od 16. do 18. jula u zgradi Univerziteta Mediteran (Josipa Broza bb). Po završetku, svi učesnici dobijaju sertifikat o pohađanju.

U prvom ciklusu koji je planiran od aprila do juna, radionice su održane, ili se trenutno realizuju u Litvaniji, Estoniji, Finskoj, Poljskoj, Bjelorusiji, Ukrajini, Rusiji i Turskoj. U drugom ciklusu će se održati u zemljama Balkana (Crna Gora, Slovenija, Bosna i Hercegovina), Moldaviji, Mađarskoj, Slovačkoj i Češkoj.

Cilj radionice je da se polaznicima približi oblast kvantnog programiranja, a više možete saznati na priloženim linkovima: QDrive, Workshop outline.

Za pohađanje radionice nema definisanih preduslova, a nisu potrebne ni napredne programerske vještine. Organizator je pripremio materijal pod nazivom Bronze, koji uključuje materijal iz oblasti kvantnog računarstva (Jupyter Python), kao i 12 dodatnih materijala vezanih za Python.

Zainteresovani učesnici treba da se prijave preko forme date na sledećem linku.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: