Srpski startap Videobolt dobio investiciju od ​500.000 eura

Videobolt je srpska online platforma za pravljenje snimaka gdje možete praviti animirane snimke za različite marketinške i kreativne potrebe, bilo da ste profesionalac ili amater. Upravo su postali šesta kompanija koju je South Central Ventures podržao ove godine i to investicijom od 500.000 eura. Planiraju da je iskoriste za proširenje tima, kao i za razvijanje dva inovativna rješenja.

“Veoma smo srećni što nas je SC Ventures podržao. Ujedinjenje snaga sa Janom Koblerom i ostatkom SCV-a približava nas cilju pravljenja softvera za razvoj video sadržaja koji je dostupan svima.”, rekao je CEO i suosnivač Videobolta, Momčilo Stojković.

Osim brend menadžera i marketara, ciljna grupa su im i freelance dizajneri i kreativne agencije. Kompanija želi dalje da uloži u razvoj rješenja koje bi drastično poboljšalo postojeći proces, čineći ga bržim, jeftinijim i transparentnijim.

“Videobolt donosi novo rješenje koje je lako za upotrebu i za pojedince i za biznise koji kreiraju velike količine video sadržaja. Osim samog proizvoda i tehnologije, smatram da je velika prednost kompanije značajan napredak koji su uspjeli da ostvare sa veoma malo novca i u ograničenom vremenskom periodu. Veoma sam uzbuđen što možemo da radimo sa Videoboltom na njihovom rastu i internacionalnom širenju.”, izjavio je Jan Kobler, vodeći partner SC Ventures.

Videobolt je osnovan 2016. i od tada je dobio 200.000 registrovanih korisnika, od kojih nekoliko hiljada korisnika plaća usluge. Softversko rješenje ove kompanije se koristilo za kreiranje skoro 300.000 snimaka.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: