Prijavite se za EIT Digital Venture Program!

EIT Digital Venture Program podržava preduzetničke timove iz 19 zemalja sa deep tech biznis idejama da razviju prototip i započnu svoje poslovne poduhvate. Uz finansijsku podršku u iznosu do 15.000 eura i šest nedelja pre-acceleration faze koju realizuju regionalni partneri u Grčkoj, Letoniji, Portugalu i Sloveniji, dobijate i mogućnost da pokrenete svoj digitalni tehnološki biznis. Osim toga, dobijate pomoć u razvoju biznisa i osnivanju startapa od najvećih internacionalnih eksperata, a priključujete se i vodećem evropskom inovativnom ekosistemu.

Benefiti su brojni, i pored već navedenih, obuhvataju:

  • Paket za razvoj: pobjednici prve faze EIT Digital Venture Programa će dobiti 5.000 eura, obuku u oblasti preduzetničkih vještina i podršku u razvoju i uobličavanju svog MVP-a od eksperata tokom dvodnevnog bootcamp-a i šestonedeljne pre-acceleration faze.
  • Finalna nagrada: Pobjednici paketa za razvoj moći će da završe svoj MVP i registruju svoje preduzeće i biće u mogućnosti da se prijave za finalnu nagradu u iznosu od 10.000 eura.
  • Pan-Evropska inovativna mreža: Učesnici imaju pristup mreži od 180+ renomiranih partnera u Evropi, uključujući koroporacije, mala i srednja preduzeća, startapove, univerzitete i istraživačke centre.
  • Internacionalna vidljivost: Vaša priča će biti podijeljena i vaš uspjeh iskomuniciran kroz online i offline kanale i vodeće evropske medije, stvarajući značajnu internacionalnu vidljivost za vaš biznis.

Ko treba da se prijavi?

EIT Digital Ventures traži entuzijastične, preduzetničke timove koji imaju važne predloge i postojeći prototip proof of concept-a (PoC). Trebalo bi da ste željni da privedete kraju svoj MVP tokom intenzivne šestonedeljne pre-acceleration faze i treba da radite u okviru neke od sledećih oblasti: digitalna industrija, digitalna tehnologija, digital wellbeing, digitalne finansije i digitalni gradovi.

Uslovi za prijavu:

  • Multidisciplinarni timovi koji se sastoje od bar dva člana, koji imaju inovativnu biznis ideju, PoC ili prototip u navedenim oblastima djelovanja
  • Lica koja nijesu registrovana kao pravni subjekti
  • Stanovnici neke od sljedećih zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Estonija, Sjeverna Makedonija, Grčka, Malta, Crna Gora, Letonija, Litvanija, Poljska, Portugal, Srbija, Slovačka, Slovenija i Rumunija.
  • Napomena: Svakom timu će biti dodijeljen EIT Digital Venture partner, u zavisnosti od zemlje odakle su i regionalne distribucije zemalja izmedju svih partnera

Prijavite se ovdje, do 5. maja!

Partneri na projektu su:

  • ABC Accelerator u Regionu 1: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Srbija, Slovenija
  • Found.ation u Regionu 2: Albanija, Bugarska, Kipar, Grčka, Rumunija
  • Startup Wise Guys u Regionu 3: Češka, Estonija, Letonija, Litvanija, Poljska i Slovačka
  • BGI u regionu 4: Malta i Portugal

Svaki od regiona ima svoja pravila i regulative, koje, prije prijave, možete pročitati na sledećim linkovima: region 1, region 2, region 3, region 4.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: