Otvorene su prijave za Spark.me 2017 startap takmičenje

Jedna od najvećih marketing konferencija u Jugoistočnoj Evropi, Spark.me, koja se održava 29. i 30. maja, u Budvi, nastavlja tradiciju organizovanja startap takmičenja i upravo je otvorila prijave za Spark.me 2017 startap takmičenje. Pobjednička ekipa će dobiti priliku da predstavi svoj projekat vodećim svjetskim investitorima i medijima u TechCrunch Disrupt Aleji preduzetnika u San Francisku. Novina ove godine je posebna nagrada za drugo rangirani tim, čija će dva člana dobiti priliku da provedu 10 dana u rezidenciji za startapove, Startup Embassy, koja se nalazi u Palo Altu u Silicijumskoj dolini, koja je ujedno i ovogodišnji sponzor Spark.me konferencije.

Spark.me startap takmičenje teži da okupi timove iz cijelog regiona, te da im kroz program konferencije i učešće u takmičenju omogući da svoje projekte predstave ostatku svijeta. Dosadašnji pobjednici Spark.me startap takmičenja su TruckTrack (2013. godine), FishingBooker (2014), COPRIX media (2015) i dryTools (2016). Učešće u Spark.me startap takmičenju je otvoreno za sve startapove koji su osnovani nakon 1. septembra 2015. godine (bez obzira da li su formalno registrovani kao preduzeće ili ne), i koji su do sada primili investicije u ukupnom iznosu manjem od 2,5 miliona dolara. Ovo su uslovi koje TechCrunch postavlja kako bi bilo moguće učestvovati u TechCrunch Disrupt „Aleji preduzetnika“, izložbenom prostoru za potencijalno uspješne projekte i kompanije, koji posjećuju vodeći američki i svjetski investitori, mediji, kao i opšta javnost i koji predstavlja jednu od najboljih prilika da se biznis ideja predstavi potencijalnim investitorima i stupi u kontakt sa ljudima koji vam mogu pomoći da pretvorite svoj projekat u ostvarenje sna, odnosno uspješan posao.

Sve što zainteresovani startapovi treba da urade kako bi se prijavili za Spark.me startap takmičenje jeste da popune prijavnu formu, nakon čega će proći kroz prvi krug selekcije. Rok za prijavu je 30. april 2017. godine. Spisak deset najboljih startapova, koji su prošli prvi krug selekcije i koji će imati priliku da se predstave međunarodnom žiriju na Spark.me konferenciji, biće objavljen na zvaničnom sajtu konferencije, 19. maja 2017. godine. Pobjednički startap će dobiti priliku da ostvari svoj san i da, od 18. do 20. septembra 2017. godine u San Francisku, predstavi svoju ideju investitorima iz cijelog svijeta – dobiće dvije povratne avionske karte do San Franciska, hotelski smještaj za tri dana za dvije osobe, dvije karte za konferenciju TechCrunch Disrupt San Francisco 2017 i zakupljen štand u TechCrunch Disrupt “Aleji preduzetnika”. Dva člana drugo rangiranog tima će dobiti priliku da provedu 10 dana u rezidenciji za startapove, Startup Embassy, koja se nalazi u Palo Altu u Silicijumskoj dolini, koja je ujedno i ovogodišnji sponzor Spark.me konferencije. Bitno je napomenuti da druga nagrada ne podrazumijeva pokrivene troškove prevoza, već članovi tima sami snose troškove prevoza.

Karte za konferenciju Spark.me se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije. Puna cijena karte je 300€, ali svi zainteresovani mogu kupiti svoju kartu po promotivnoj cijeni od 200€ do 09. aprila. Kao motivacija za sve mlade ljude željne znanja, u ponudi su i studentske karte koje su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina, a čija cijena iznosi svega 50€. Cijena karte uključuje pristup svim predavanjima u toku oba dana konferencije, ručak u hotelu Mediteran na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem prve noći konferencije. Cijena karte ne uključuje troškove prevoza i smještaja. Sve kupljene karte se mogu naknadno prenijeti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

Konferencija Spark.me održaće se po peti put, 29. i 30. maja, u hotelu Mediteran u Budvi, pod organizatorskom palicom kompanije doMEn d.o.o, agenta registracije nacionalnog .ME domena. Spark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja na jednom mjestu okuplja lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije, inovacija i marketinga, startapove i ljude željne znanja. Više informacija o konferenciji, načinu prijave, kotizacijama i prethodnim konferencijama možete saznati na zvaničnom sajtu, Facebook stranici i Twitter nalogu.

 

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: